• Piątek 13-go (2009)

Piątek 13-go (2009) — 11

Reboot kultowego horroru pod tym samym tytułem z 1980 roku. Grupka przyjaciół spędza wolny czas nad jeziorem Crystal Lake. Jednak ich spokojny i beztroski wypoczynek zamienia się w koszmar kiedy wszyscy stają się...

Temat wątku - "Żenujące"...

• 21x30

Martyr

2010-02-02

…to słowo chyba najlepiej oddaje wykonanie tego filmu. Wiele
      przewidywalnych scen, przeciętna, a może nawet słaba gra aktorska. Szkoda
      czasu na oglądanie. Produkcja raczej skierowana do mało wymagających odbiorców. 3/10

• 21x30

regoat

2010-02-09

no w tego typu filmach przewidywalne sceny chyba juz sie nie powinno braz pod uwage jako jego wady. Film taki prawie caly opiera sie na schematach i nie jest to wcale zle bo dla mnie film moze byc schematyczny i przewidywalny ale musi byc fajny :)

tego filmu nie obejrzałem :) włączyłem sobie ale po kilku minutach wyłączyłem.

to ja już chyba wole filmweb.pl niż fdb.pl po zmianach

• 21x30

Martyr

2010-03-30

Generalnie masz rację, jednak zbytnia przewidywalność psuje klimat wg mnie.

• 21x30

pablo75

2010-03-31

Martyr o 2010-03-30 15:05 napisał:
      Generalnie masz rację, jednak zbytnia przewidywalność psuje klimat wg mnie.

Strzał w “10”. Skoro łatwo się domyślić,co może być za chwilę,i tak jest,to automatycznie spada wartość filmu. Wg.mnie film musi czymś zaskoczyć widza,wprowadzić nawet w błąd nasz tok myślenia/przewidywalności. Niestety tak się dzieje,jak od kultowego filmu chce się odcinać tylko kupony.

"W życiu piękne są tylko chwile"
      Rysiu Riedel

• 21x30

Martyr

2010-04-03

Dokładnie tak.