• Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona (2008) — 11

Dwie młode Amerykanki, Vicky (Rebecca Hall) i Cristina (Scarlett Johansson) przyjeżdżają na wakacje do Barcelony. Vicky, inteligentna i czuła, ma niedługo wyjść za mąż; otwarta na emocjonalne i seksualne przygody...

Temat wątku - Tylko Penelope

• 21x30

Madlen312

2009-04-23

Ogólnie fajny film i jak na Allena krótki :) tylko 95 minut :) Ale przesadą jest porównywanie Allena do Almodovara w tym filmie. Każdy z nich ma swój styl i łączenie lub porównywanie ich do siebie za sprawą tego filmu wydaje się nieco nie na miejscu, przynajmniej w moim odczuciu :) Pracuję w kinie i mam tą przyjemność obejrzenia tego filmu i słuchania ogólnych odczuć ludzi po nim i tylko Penelope jako “szalona” Maria Elena jakoś wywoływała w nich entuzjazm, we mnie też i jej teksty wymiatają i rozładowywują atmosferę :D

And So the Lion Fell in Love with The Lamb<3
      What a stupid Lamb<3
      What a sick masochistic lion<3

• 21x30

missblair

2010-05-09

Hah, dokładnie! Na film szłam dla Allena, bo dotąd znałam jedynie jego nazwisko. I dla Scarlett, do której wówczas próbowałam się przekonać. Do Penelope byłam nastawiona bardzo neutralnie, nigdy wcześniej nie rozumiałam zachwytów pod jej adresem. Film się zaczął, trwał, zdążył mnie rozczarować… Scarlett w roli nijakiej blondynki z ‘chronicznym brakiem satysfakcji’ zaczęła bardzo irytować… I nagle pojawiła się Maria Elena! Sceny z nią w moim odczuciu były jedynymi naprawdę ciekawymi w filmie. I zakochałam się w niej. Faktycznie po wyjściu z seansu z koleżanką nie mogłyśmy przestać ochać i achać nad rolą Penelope ; ).

Wrzuć na luz na nowym forum -> http://chillout.net.pl/

Tuż po dwudziestce. Jeszcze bez scenariusza na życie, za to wciąż z marzeniami.

• 21x30

Madlen312

2010-05-09

Warto obejrzeć Penelope w paru innych filmach i jest to na prawdę aktorka, do której idzie się przekonać. Mnie urzekła takim chyba pierwszym filmem, w którym zagrała z swoim (wtedy jeszcze nie) narzeczonym Javierem Bardemem,a mianowicie “Szynka Szynka” reżyseri Almodovara :) Polecam ten film,świetnie tam wypadła :D A co do “Vicky Cristina Barcelona” to zgadzam się,że Scarlet rozczarowała nieco swoją grą.

And So the Lion Fell in Love with The Lamb<3
      What a stupid Lamb<3
      What a sick masochistic lion<3

• 21x30

Trikster

2011-04-16

Reputacja: ****

Może dlatego, że Scarlett nie jest jakaś wspaniałą aktorką.

Warto się zapisać: http://przeczytamwszystkich.pl/przyjmij-zaproszenie?it=4c6fe45a4f234b4e835630cf9f764dfe