• Droga (2009)

Droga (2009) — 9

Droga opowiada o końcach życia na Ziemi. Na planecie przetrwało niewielu ludzi, a ci którym udało się uniknąć katastrofy, popełniają samobójstwa z braku jedzenia i perspektyw na jakiekolwiek zmiany. Bohaterem...

Temat wątku - Niedosyt

• 21x30

Czechu

2010-01-15

Reputacja: *****

miał to byś jeden z hitów, a wyszedł typowy średniak. Film ciągnie się w nieskończoność, więcej nudy niż akcji, trochę wymęczyłem się na seansie. Co prawda można zobaczyć tu pewnego rodzaju morały i przesłanki, ale jakoś za bardzo do mnie nie przemówiły, nie tego w tym filmie szukałem.

Powziąłem decyzję, BĘDE DEZERTEREM!

• 21x30

MJ_­MARTINO

2010-01-16

Zgadzam się z Tobą w 100%..
      Kolejny film postapokaliptyczny ze zmarnowaną fabuła…
      Słabe 5/10

Prawda jest taka że nie które filmy mają urok tylko w kinie.

Vorth

2010-01-29

No cóż, jak w recenzji powyżej. Jeśli ktoś spodziewa się kina akcji to zaśnie. Proponuje denny 2012, tam fajerwerków i durnej akcji jest pod dostatkiem. Dla mnie film nie ma sobie równych w oddaniu post-apokaliptycznych obrazów.

• 21x30

regoat

2010-02-09

dokładnie @Vorth, film jest dość przerażający. ludzi trzymający innych ludzi w piwnicy jak świnie. totalna rozpierducha świata, brak nadziei, bezradnosc, powolna agonia, wymieranie – najgorsze rzeczy jakie mogą spotkać ludzkość .

Film spokojny, melancholijny i zarazem przerażający.

Ja osobiście nie rozumiem ludzi którzy siadają do filmu ze swoimi oczekiwaniami i wyobrażeniami o nim. Nauczcie sie w końcu filmy ogldac. Zasiada sie w fotela próbując podejść do filmu neutralnie, bez sugerowania się głupimi opiniami jakichś dzieciaków i recenzjami bulfoniastych krytyków. Siada się i patrzy co reżyser chciał nam zaserwować

to ja już chyba wole filmweb.pl niż fdb.pl po zmianach

• 21x30

Beznickowy

2010-03-15

Reputacja: **

Ja podobnie jak Czechu, czuję rozczarowanie. Film nie jest zły, ale dla tych, którzy przeczytali książkę, okaże się zlepkiem połączonych scenek, w których brak składu. Siłą książki McCarthy’ego była świetnie prowadzona narracja, której w filmie już zabrakło. Twórcy mogli pójść dalej i trochę zmienić treść historii. Nawet dodanie narratora do filmu, nie uratowało kulejącej narracji.

@ Czechu
      A czego oczekiwałeś po “Drodze”? Film stara się poruszyć podobne aspekty, co książka – tylko z gorszym skutkiem, chociaż relację ojca z synem pokazali bardzo dobrze. Uważam film za dobry, ale, jak wspomniałem, fani książki będą zawiedzeni.