• Ojciec chrzestny (1972)

Ojciec chrzestny (1972) — 13

Coppola kreśli portret sycylijskiego klanu w Ameryce, w chwilach wzlotów i upadków, ukazując zarówno prywatne życie rodziny, jak i ciemne interesy, w jakie się zaangażowała. Oparty na bestsellerowej powieści...

Temat wątku - 10/10 - po prostu klasyka kina

• 21x30

szpieg_­z_­krainy

2008-04-24

film widziałem już x razy, cóż można dodać do opinii reszty kinomaniaków – jeden z najlepszych filmów gangsterkich w historii kina, do tego idealna obsada i gra aktorska, chyba do niego wróce niedługo…

ps. gre "godfather’ też skończyłem, dla mnie fajna, tylko pod koniec trochę nudnawa, ale dla maniaków godfathera podstawa :)
    • 21x30

grafoman

2010-03-11

Osobiście jestem maniakiem “The Godfather”, ale jakoś nie mam ochoty na granie w jakieś infantylne gry komputerowe, sorry.

• 21x30

Ronaldinho

2010-03-11

Reputacja: ***

Maniacy “Godfathera” mają swoje poczucie godności i w gniotowate gry opatrzone w ten tytuł nie grają. Gra “Godfather”, pierwsza część powstała 3-4 lata po arcydziele “Mafia”, a wygląda jak gra wydana z 2-3 lata przed “Mafią”, którą na pewno maniacy “Godfathera” wielbią, sam to robię :)

...:::4 8 15 16 23 42:::...
      mikolaj.chodkowski@fdb.pl <---- jeśli brakuje galerii, zwiastuna lub chcesz się skontaktować, napisz na ten adres.