Przyznam, że rzadko oceniam film tak wysoko. Transformers jednak tak mnie zachwyciło, że niżej ocenić nie mogłem. Jest to jedna z najlepszych adaptacji komiksu/kreskówki jaką do tej pory widziałem. Porywające efekty specjalne, świetna gra aktorów i ciekawy scenariusz w połączeniu dały niesamowity obraz. Polecam każdemu.
-
Transformers (2007) — 27
Od wieków, dwie rasy robotów - Autoboty i Decepticony - prowadzą wojnę, której stawką jest los wszechświata. Kiedy bitwa przenosi się na Ziemię, na drodze dążących do władzy Decepticonów staje Sam Witwicky...
-
-
Temat wątku - 10/10
-
Powiedzcie mi proszę, który film jest lepszy? 12 małp czy transformers? Przecież transformers to czysta napierdalanka bez myślenia. Jedyny plus to dobre efekty specjalne. Dlatego z całym szacunkiem wystawiam ocenę 5/10.
-
Świetne rozrywkowe kino akcji z odpowiednim humorem. Efekty specjalne budzą respekt, zwłaszcza w wersji HD. Świetne widowisko. Polecam – 9/10
Człowiek nie jest tylko sprawcą swoich czynów, ale przez te czyny jest zarazem w jakiś sposób "twórcą siebie samego".
Jan Paweł II
-