film jest beznadziejny i NIEpolecam…
„Jestem wyjątkowo wrażliwy na urodę kobiecą. Każdy ma swój słaby punkt, a kobiety to na pewno moja pięta achillesowa. Na ich widok reszta świata przestaje dla mnie istnieć".
-David Kepesh
Londyński supergliniarz - Nicholas Angel (Simon Pegg) - otrzymuje przydział w spokojnym miasteczku Sandford, gdzie musi stawić czoła totalnej nudzie, świata nie znającego słowa zbrodnia… i niezdarnemu partnerowi...
pozytywnie mnie zaskoczył, chociaż spodziewałam się czegoś innego (myślałam, że to amerykańska produkcja ha)
ciekawy pomysł, sporo akcji, dużo humoru, świetne role Simona Pegg’a i Nicka Frost’a,
chociaż te sceny morderstw… trochę zbyt dosłowne dla mnie… :>
super film. spółka FROST/PEGG miewa się świetnie. po “Wysypie Żywych Trupów” nie spodziewałm się że kolejnych ich film wyjdzie tak dobrze. dużo krwi jak na “komedyjkę” ale chyba należy to dodac na plus. A Frost jako głupkowaty policjant oglądający w kółko “Bad Boys 2” jest rewelacyjny. Polecam 9/10 ode mnie.
P.S. Polecam również “How to Lose Friends and Alienate People” Może nie tak dobry jak 2 wcześniej wymienione tytuły ale naprawdę można się pośmiac. Do tego jeszcze Megan Fox na dokładkę :)