• Pokuta (2007)

Pokuta (2007) — 8

Z pozoru niewinne, ale tragiczne w skutkach nieporozumienie sprawia, że ukochany Cecylii (Keira Knightley) zostaje skazany za zbrodnię, której nie popełnił. Dopiero po latach rozłąki bolesna tajemnica wyjdzie na...

Temat wątku - Jedno kłamstawo - trzy tragedie.

• 21x30

juskowiak

2007-12-28

Napiszę krótko – bardzo dobry film. Dla prawdziwych kinomaniaków jest to pozycja obowiązkowa. Interesująca historia przedstawiona wprofesonalny sposób. Dałbym “8”, ale druga godzina filmu jest wyrżnie słabsza, nieco przydługa. Dlatego daję 7,5/10.

• 21x30

Asia

2008-02-25

Reputacja: *

Daję 7/10, może dlatego że spodziewałam się czegoś lepszego. Nie podobała mi sie postać Keiry Nightley, James McAvoy już lepszy. Ciekawa muzyka i zasługuje na oscara.

• 21x30

justangel

2008-03-17

Jak dla mnie też 7/10, a wysoka ocena głównie ze względu na ładne zdjęcia i dobrą muzykę. Historia niby oryginalna, ale mnie osobiście nie przekonała, a im dłużej film trwał tym bardziej mnie nużył…

• 21x30

juskowiak

2008-03-17

ja chciałbym ci polecić irlandzki film “Once”. nie przegap..

• 21x30

justangel

2008-03-17

Wszystkie jakie widziałam ładnie wpisuje z ocenami na blogu;)
      A listę pozycji do obejrzenia mam straaaaaaaasznie długą. Kolejka sie robi wielka a nie ma kiedy oglądać:/
      Co do “once” nie widziałam, ale jak mi wpadnie w ręce to pewnie obejrzę. Zawsze chętnie dla odmiany oglądam filmy europejskie

• 21x30

Tomassh

2008-03-22

Reputacja: *

piękny, życiowy, wzruszający… ale trochę nużący… Całośc ogólnie bardzo mi się podobała, a na Oskara chyba jednak nie zasłużył, ale film godny polecenia każdemu! ;)

7/10

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w żadnym innym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

• 21x30

mam_­bzika

2008-11-15

muzyka rewelacyjna, film przynudnawy

• 21x30

Solarie

2008-11-15

Ja dałam Pokucie 10. Film, aktorstwo, scenariusz, reżyseria… Wszystko jest genialne!