• Zejście (2005)

Zejście (2005) — 18

Sarah, Juno, Beth, Rebecca, Sam i Holly- sześć koleżanek, które łączy od lat zamiłowanie do sportów ekstremalnych i przygód, spotyka się w dzikich rejonach Appalachów, aby odbyć kolejną niebezpieczną wyprawę,...

Temat wątku - mocne kino

• 21x30

platyna11

2009-03-04

nie zakładałem że ten film jest aż tak dobry, ale mamy tutaj naprawdę kawał dobrego horroru, trochę martwi to że ma pojawić się druga część – coś nie działa na mnie magia kolejnych części (z małymi wyjątkami)

jeśli ktoś chce poczuć ciarki na plecach (jeszcze oglądając film sam w nocy) to gorąco polecam

Anonimowy

2009-03-05

Zgadzam się z tą wypowiedzią. Jeśli chodzi zaś o drugą część to szczerze zwiastun zwiastuje naciąganą, nieciekawą kontynuację czyli jednym słowem katastrofę:/ O “Zejściu 2” http://fdb.pl/w6973,Troch%C4%99,o,Zej%C5%9Bciu,2,.html

• 21x30

platyna11

2009-03-05

obejrzałem ten zwiastun przed chwilą (i zgadza się z Twoim opisem) – najgorsze jest to że pewnie tą druga cześć obejrze “z obowiązku” i będzie beton jak nic…

• 21x30

derik1984

2010-03-14

Reputacja: ****

świetny horrorek, doskonała atmosfera, mroczne i klaustrofobiczne lokacje, plust fajnie zrobione potworki, co do 2 to na szczęście panowie się myliliśćie

Ogranicza nas tylko wyobraźnia

• 21x30

Bluejohn_­26

2011-08-07

Reputacja: ***

Przyznam szczerze że gdy zabierałem za ten film to nie oczekiwałem po nim zbyt wiele. Myślałem że mam do czynienia z kolejnym tandetnym horrorem. Jednak już po kilku początkowych minutach (scena z wypadkiem – naprawdę mocna rzecz) zacząłem zmieniać swoje zdanie na temat tej produkcji. Dalej jest jeszcze lepiej, mroczny duszny i klaustrofobiczny klimat filmu po prostu wgniata w fotel. Do tego dochodzi świetne zakończenie (przynajmniej w wersji europejskiej bo amerykanie obejrzeli jego bardziej pozytywną wersję).
      Co do drugiej części to zwyczajnie ją sobie odpuściłem. Nie chcę sobie psuć dobrych wrażeń po pierwszej części filmu, a sequel jest w mojej opinii zwykłym skokiem na kasę po udanej części pierwszej.